Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Om Glåmos

Glamos_flyfoto_sommer

Glåmos er en tidligere selvstendig kommune i Sør-Trøndelag fylke. Kommunen ble opprettet i 1926 da Røros ble delt i fire. (Brekken, Glåmos, Røros og Røros landsogn).1.januar 1964 ble de fire ovennevnte kommunene igjen slått sammen til én kommune med navnet Røros.

Bygda er sentralt plassert, bare et kvarter unna Røros, 30 minutter unna svenskegrensa, og som sagt et drygt steinkast fra Trondheim. Buss og Tog går fra sentrum daglig, hyppige flyavganger fra Røros Flyplass, bare 10-15 minutter unna.Glåmos har ca 300 husstander og nærmere 800 hyttestander. Så området er populært for hytter og hus, mye grunnet meget vakker natur, kort vei til fjellvidder, fiskevann, og jaktområder, men samtidig sentrumsnært til Røros som er et kulturelt meget aktivt sted.

Skole, barnehage, samfunnshus, bibliotek, sfo, treningsrom og lekeanlegg ligger tett samlet. Vi har nærbutikk, og et aktivt fritidstilbud som passer alle og enhver.

Skola vår får skryt for sitt gode miljø, med små oversiktlige klassetrinn og meget dyktige lærere som får tilbakemeldinger om å ha ”produsert” sosialt trygge og aktive barn. Fra sentrum tar det fem minutter å gå til skolen på lite trafikkert vei.

Vi har akkurat fått regulert et nytt boligfelt i forlengelse av boligfeltet Vollberget, og det er også grunneiere i bygda som kan gi enkelttilbud om ledige tomter, for både hus og hytte.

Så det er bare å komme flyttende!